Alexander Wilstrup

Alexander Wilstrup er udstillingsaktuel til SKABERTRANG vol. I, og udstillede endda allerede til SKABERTRANGs launch d. 12.9.2018. Læs med her om hans 'pudseløjerlige' verden, filosofiske overvejelser og om spirituel jazz...

De Urgamle - En Urgammel Dans - Alexander Wilstrup.jpg

Hej! Hvem er du?

Mit navn er Alexander Wilstrup og jeg er en ung kunstner der er vokset op i København. Jeg har altid dyrket mine kreative sider og det er en verden jeg har forsvundet ind i siden jeg var lille. Så længe jeg kan huske har jeg tegnet og malet. Min pudseløjerlige verden i min fantasi har altid været et sted jeg kunne søge tilflugt. En verden jeg selv kunne skabe og forsvinde ind i. Jeg fik engang en t-shirt der var meget sigende, med teksten; Jeg lever i min egen verden, men det er okay, her kender de mig. Generelt dyrker jeg det skøre og det skæve. Jeg drukner tit i mine egne filosofiske tanker om livet, universet og alt derimellem. Min kunst er på mange måder min visuelle måde at udtrykke mine skøre filosofiske overvejelser. Men i sidste ende, må folk selv finde deres egne sandheder i det jeg laver.   

Hvilket medie arbejder du med?

Jeg er egentlig vokset op med en blyant i hånden. Jeg tegner hver dag og mange idéer starter som en tilfældig krusedulle på et papir. Derudover har jeg malet meget. Et medie jeg værtsætter meget, da det har muligheder for at skabe helt andre udtryk og følelser. Specielt i farvernes modspil i mod hinanden. På det seneste har jeg arbejdet meget med linoleumstryk. Her kan man skabe en helt unik følelse og en historie ud fra meget simple udtryk. Man kan fortælle meget, med meget lidt. Derudover værtsætter jeg også bare det gamle håndværk i denne digitale verden vi lever i.  

Alexander Wilstrup.jpg

Hvilke tanker ligger bag de værker, du udstiller ved SKABERTRANGs launch?

Jeg har valgt at udstille værker udelukkende fra mit projekt, De Urgamle. Projektet er lidt opstået i en hvirvelstrøm af spirituel jazz og filosofisk overtænkning. Det startede med spirituel jazz, hvorefter jeg tænkte – hvordan ville spirituel jazz se ud visuelt? Det blev til disse menneskelige skikkelser, der danser ustyrligt rundt i en eller andet søgen på noget større. Ud over spirituel 
jazz og filosofisk overtænkning, så er projektet inspireret af Rane Willerslev og Kristian Leth og deres tanker omkring overtro, forskellige sandheder og virkelighedsopfattelser. I projektet prøver jeg at arbejde lidt med symbolik. Projektet indeholder en masse overvejelser om mennesket og vores natur. Det er på en måde komplicerede tanker om mennesket, udtrykt så simpelt som muligt. Det er i hvert fald udgangspunktet.   

De Abstrakte - Maleri.jpg

Kan man finde gennemgående temaer i din kunst?

De gennemgående temaer i min kunst er umiddelbart mit skøre og skæve univers. Det er alle mine tanker og overvejelser om livet, universet og mennesket. Der er nok også en del tanker om spiritualitet, overtro, antropologi og dets forhold til den moderne verden. I mit hoved er overtro og videnskab ikke nødvendigvis modsætninger. Mennesket er et søgende væsen. Vi søger konstant en større forståelse af os selv og livet omkring os og vi søger vores sandheder på tusind forskellige måder. Spørgsmålet er, hvordan maler man det?   

ALEXANDER WILSTRUP (DK), Moder Templet, 70 x 55 cm, Oliemaleri, IKKE TIL SALG

ALEXANDER WILSTRUP (DK), Moder Templet, 70 x 55 cm, Oliemaleri, IKKE TIL SALG

ALEXANDER WILSTRUP (DK), Egild, 70 x 55 cm, Oliemaleri, IKKE TIL SALG

ALEXANDER WILSTRUP (DK), Egild, 70 x 55 cm, Oliemaleri, IKKE TIL SALG

ALEXANDER WILSTRUP (DK), Skabertrang, 70 x 55 cm, Oliemaleri, IKKE TIL SALG -  SKABERTRANG Special Edition

ALEXANDER WILSTRUP (DK), Skabertrang, 70 x 55 cm, Oliemaleri, IKKE TIL SALG - SKABERTRANG Special Edition