SKABERTRANGrum for kunst & performance (1).jpg

Bag om SKABERTRANG...

SKABERTRANG er en kreativ og kunstnerisk sammenslutning af ildsjæle, der brænder for at skabe en alternativ kunst- og performancescene og ønsker at bidrage til en bredere repræsentation og tilgængelighed inden for kunst og kultur.

Projektet blev startet af Sofie Birkum Petersen i sommeren 2018, som resultat af en drøm om at favne kunsten bredt, lade kunsten være for alle, gøre kunsten inkluderende og en årelang skabertrang.

Kunst bliver af mange opfattet som elitær og at gå på museum eller træde ind i et galleri kan for nogen virke afskrækkende. Med SKABERTRANG tager vi kunsten ned på et plan, hvor alle både tør og har lyst til at være med. Det forsøger vi bl.a. ved at tage kunsten ud af den klassiske 'White Cube' og bestræber os på at skabe midlertidige rum af inklusion via kunsten.

SKABERTRANG består i øjeblikket af:

Sofie Birkum Petersen, stifter
Sofie er uddannet i Performance Design og Kommunikation fra RUC, og har arbejdet på galleri i både København og Berlin. Herdudover har hun beskæftiget med netværksprocesser og events, og SKABERTRANG er kulminationen på et ønske om at skabe et alternativ til det klassiske museum og galleri. 

Anne Bendtsen Pedersen
Anne er uddannet i Kunsthistorie fra Aarhus Universitet.

Sarah Guldager Wilstrup
Sarah er uddannet i Kunsthistorie fra Københavns Universitet.

Janne Lantz
Janne er uddannet i Performance Design og Kommunikation fra RUC.

Anna Vinther
Anna har tidligere lavet events og er nu ved at kvalificere sig til at komme ind på Designskolen.

Vi glæder os til at byde Jer indenfor i SKABERTRANGs univers!